ПОЗИЦИЯ
Новини

ПОЗИЦИЯ

 
ИК „За чистата трънска природа” и Трънско културно-просветно дружество „Руй“ изразяваме готовността си за тясно сътрудничество с общината на гр. Трън, кмета на общината.  Общинския съвет на гр. Трън, както и с всички други институции, политически и културни структури в града.
Като родолюбиви трънчани предоставихме на кмета на Община Трън – г-н Николов, както и на председателя на Общинския съвет – д-р Веселина Шишкова, документи, засягащи факти,  пропуснати в инвестиционното предложение на „Евромакс сървисиз” ЕООД.
Разчитайки, че кметът и Общинският съвет няма да допуснат дейности, застрашаващи развитието на община Трън като екологично чист регион. Ние ще продължим да ги уведомяваме за всички нередности и опасности за Трънския край.
 
ИК „За чистата трънска природа” и Трънско културно-просветно дружество “Руй” ще проведат срещи с всички партийни структури, представени в общината. Ще дискутираме възможностите за развитие на община Трън. Ще търсим подкрепа за проекти, свързани с развитие на селското стопанство и туризма. Които са гаранция за устойчиво развитие и които са несъвместими с хазартните намерения за временно разработване на миннодобивно предприятие. Което ще увреди необратимо  чистата трънска природа.
 
Благодарим за доброто отношение на кмета на града и общинските структури,  както и за разбирането от тяхна страна при решаването на поставяните от нас въпроси.
 
Проблемите, които стоят пред нас, можем да разрешим единствено когато сме обединени в общи каузи  като съхраняване на бита и традициите  на Трънския край и неговата чиста природа.
 
Ние сме преди всичко трънчани. Да не допускаме разединение по идеологически и политически причини или медийни изяви. Ще успеем, когато решаваме проблемите заедно и когато изграждаме доверие помежду си.
 
Оставаме с увереността, че нашият роден край го очаква едно по-добро бъдеще, основаващо се на общите ни усилия за добруването на трънчани и Трънско.
Румяна Боянова

2 Comments

  1. Категорично подкрепям Вашата теза да се обединят усилията и да не се допускат противоречия и конфликти между засегнатите по партийна или друга линия. Целта е обща и ясна – НЕ на отравянето и съсипването на района! Средствата, които ще доведат до успех, включват задължително ОБЕДИНЕНИЕ на силите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *