Кой иска да смачка референдума в Трън?
Новини

Кой иска да смачка референдума в Трън?

Кой иска да смачка референфума в Трън? За да отговорят на този въпрос, днес гости на Люба Кулезич бяха Цветислава Цветкова – заместник-кмет на община Трън, и гражданският активист Патрик Смитьойс, който агитира за провеждането на референдума в Трън. Патрик е заснел филм, който ще можете да видите утре в предаването „О!Здравей“. Той агитира и за участие в референдума, иницииран от кметската управа.
„Битката не толкова за една мина, за Трън, природата или екологията, а за това, че най-накрая хората трябва да разберат, са най-важни и ако те не искат тази мина в техния двор, то нея няма да я има“ – пояснява Патрик Смитьойс.
„Няма как да се съблазним от златото, защото политиката на община Трън е насочена към развиване на туризъм и искаме да запазим тези девствена природа, която е към момента. Стремим се с проекти да развиваме туризма, имаме проекти със съседни общини, и ако има една златна концесия, едно инвестиционно намерение, ние няма да можем да развиваме своя туризъм“, заяви Цветкова.
Може ли този рефенрендум да бъде манипулиран?
„И в Трън има доста бедни хора, без възможности, за които 100 или 200 лева са много пари, които ще ги спасят този месец. Ако приемем, че тази инвестиция за златната мина в Трън, ще доведе до стотици милиони приходи за инвеститора, то колко може да струва един глас в Трън?“ пита Смитьойс.
„Не мисля, че някой може да повлияе на хората, или да купи гласовете им“ – казва Цветкова.
„Хората трява да разберат, че в България има страшно много ресурси, страшно много богатства, навсякъде. И това, което днес се случва в Трън, утре може да се случи с вас, във вашата махала. И затова да не мислим, че не ни касае“ – обяснява Патрик Смитьойс.
„Възложили сме на свои специлисти, които да ни дадат реална представа, какво ще се случи с природата при тази концесия. Има два Инициативни Комитета, които са сформирани, едните са „ЗА“, другите са „ПРОТИВ“ това инвестиционно намерение, и затова кметът насрочи референдум, за да се чуе гласът на народа“ – твърди Цветкова.
„Този референдум е пълно ала-бала, защото всичките общински съветници знаят, че хората в Трън не искат тази мина в техния град“ – заключава Смитьойс.
Вижте целия разговор с Патрик Смитьойс и заместник-кмета на община Трън Цветислава Цветкова за референдума на 26 март в Трън от сайта на BI Television.
Източник: BI Television

One Comment

 1. Стаке, г-н Николов,
  За измамата с имоти на умрели хора ти се размина. За прегазеното дете ти се размина….И ти реши, че си Господ. Не си !
  Защо не направи референдум кога изсекохте гората ? Защо не посадихте поне едно дърво? Зад Вас само голи чукари останаха.
  Заплашваха хората да не започват работа в информационния център-по твоя поръчка. Крадохте, не се наядохте.
  Кмете,
  Що не направиш референдум трънчани да не се топлят на дърва? С твоите цигани от глад не ни уморихте, барем от студ .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *